Caprese

Caprese

Jason Diakité, Harald Wachtmeister och Joel Åhlin har lanserat en bok om köttfärsås och sides. Här delar vi ett recept på Caprese från boken. “Den här klassiska rätten passar perfekt som tillbehör till köttfärssås. Caprese är ett i raden av lyckade italienska recept där enkla råvaror får samsas och skapar perfekt konsistens och balans mellan syra och sälta”.

Caprese

Recipe by Rebecca Brage-Gumpert

Ingredienser

  • 5 solmogna tomater, välj ut dem som doftar tomat

  • 2 msk kapris i burk (saltad),utan skaft

  • 2 bollar buffelmozzarella

  • fin kallpressad olivolja

  • 1 kruka basilika

  • nymald svartpeppar

  • en ordentlig nypa flingsalt

Gör så här:

  • Skölj och skär tomaterna i munsbitar och lägg dem på ett trevligt fat. Häll bort vattnet från mozzarellan, rivbollarna i mindre bitar och strö över tomaten.
  • Skölj kaprisen i rinnande vatten i en sil och strö dem överfatet. Riv basilikabladen och strössla över anrättningen, sprinkla över salt och peppar. Avsluta med att ringla över olivoljan.
  • Tillsätt balsamvinäger eller strimlad rödlök om du vill.

Noteringar